Om Tatankas

Bichon spårning dog trackingHej och välkommen till Tatankas kennel

Maria är mitt namn och jag har alltid levt med hundar. Bichon har blivit min ras då vi har allergi i familjen. Bichon Havanais är fantastiska små hundar med stor kapacitet. Min önskan är att mina valpfamiljer ska älska sin lilla Havanais lika mycket som vi gör.

Mina starka sidor som uppfödare är hälsa, bra magar, bra hudar och tänder.
Jag har använt mig av BARF – biologiskt anpassad rå föda –  i 25 år och har stor kunskap i ämnet. Med alternativhälsa kommer jag långt.

Mitt hundfokus vilar också på god anatomi och mentalitet.

Familjen bor i hus i Sigtuna och vi har vuxit med barn och hundar. Jag har under 10 års tid varit dagmatte till Bichon havanais, Bichon frisé och Malteser av båda kön, till nytta och glädje då jag ständigt lär mig nya saker.

Hundarna springer dagligen lösa i skog och mark och måste ha god vardagslydnad. Utöver promenader så viltspårar och personspårar vi, tränar agility och skogsagility, klättrar, ägnar oss åt berikning och problemlösning. Små hundar vill och kan. En trött och välrastad hund är en lycklig hund.

Jag är medlem i SKK, Svenska Kennelklubben, och jag följer SKK,s regler för uppfödning. SKK gör ibland oplanerade besök och den 31 okt 2014 fick vi besök av SKKs kennelkonsulent Joakim Cederhall som berömde vår lilla kennel i besöksprotokollet. 2017 fick vi besök av Martina Egebrandt och Monica Lindsjö och med beröm godkänt i protokollet.

 

Erfarenhet och utbildningar:

Jag avslutade SKKs uppfödarutbildning 2012 och återigen 2016 för Ann Magnusson (Belgisk Vallhund) och Kristian Gabler (tax). Kursen innefattar bl.a.

  • Anatomi
  • Juridik
  • Genetik
  • Utfodring
  • Dräktighet och
  • Valpning

Totalt 45 studietimmar plus eget arbete.

2015 och 2017

Anatomi och Bedömningsteknik för Moa Persson

Regelbunden utställningsträning för Moa Persson

Anatomi och Bedömningsteknik för Svante Frisk

Godkänd Viltspårskurs för Cecilia Dolderer

Anlagsprov och öppenklass-spår på Knivsta Älghundsklubb och Svenska Grythundsklubben.

Jag har under åren gått åtskilliga Valp/vardagslydnadskurser med egna och andras hundar i Hundens Hus regi.

Agility

Pälsvårdskurser/trimning

Utställning för Gerard O Shea

Jag har BARFat i 25 år och har studerat bl.a. Dr Ian Billinghurst,Hom. Susanne Reinart, Jill Mellgren,

Homeopati/alternativmedicin.

 

……